Spagetti Carbonara på Bex-vis
Om jag inte minns helt fel så betyder Spagetti Carbonara - sotarpasta. Detta på grund av pepparn man ska ha i såsen som ser ut som smuts. Eftersom jag inte är något matgeni eller kan italienska så frånsäger jag mig felaktigheter. Men carbonpapper liksom... humhum
I min carbonara, det finns många versioner, är det champs, bacon, jävligt mycket peppar och matlagningsgrädde.
Det finns recept med ägg men det smakade hej-kom-och-hjälp-mig. Jag har även provat med en del grönsaker och ingen har hållit måttet, förrutom champs då.
Cutta champsen, kasta ner i stekpannan häll på lite citronpeppar för att champsen ska få lite mer spännande smak och sen ÖS PÅ med peppar typ en (eller mera) matsked(ar) av rosépeppar (mitt nya påfund) och en halv matsked svartpeppar.
När dessa är lagom stekta häll på bacon (strimlat, tärningar, whatever) och mer peppar. Jag hatar salt och använder ALDRIG det i matlagning så feel free att göra som du känner. Ge baconet en chans att få lite färg och sen häll på ca 1 dl av matlagningsgrädden eller Oatly eller vad man nu använder. Eftersom jag kockmåttar så kan det lika gärna vara 1½dl grädde.
Puttra tills grädden får en otäck beige nyans. Eventuellt lite mer peppar. Beror helt på hur känslig man är. Eftersom jag ätit den här rätten ganska ofta tycker jag att det är roligt att variera, detta kan man göra enkelt genom att pressa ner tex ca en matsked saft av apelsin (som jag idag gjorde, ger lite söt smak), eller ett gäng klickar av chili (alltså den typen man har på pizza) eller tomatpuré. Varför inte ett par blad av färsk oregano när vi ändå håller på *horn i pannan*
Dont you just hate small ingridients in a recipe?
Ät med pasta! Annars basta!





I min carbonara, det finns många versioner, är det champs, bacon, jävligt mycket peppar och matlagningsgrädde.
Det finns recept med ägg men det smakade hej-kom-och-hjälp-mig. Jag har även provat med en del grönsaker och ingen har hållit måttet, förrutom champs då.
Cutta champsen, kasta ner i stekpannan häll på lite citronpeppar för att champsen ska få lite mer spännande smak och sen ÖS PÅ med peppar typ en (eller mera) matsked(ar) av rosépeppar (mitt nya påfund) och en halv matsked svartpeppar.
När dessa är lagom stekta häll på bacon (strimlat, tärningar, whatever) och mer peppar. Jag hatar salt och använder ALDRIG det i matlagning så feel free att göra som du känner. Ge baconet en chans att få lite färg och sen häll på ca 1 dl av matlagningsgrädden eller Oatly eller vad man nu använder. Eftersom jag kockmåttar så kan det lika gärna vara 1½dl grädde.
Puttra tills grädden får en otäck beige nyans. Eventuellt lite mer peppar. Beror helt på hur känslig man är. Eftersom jag ätit den här rätten ganska ofta tycker jag att det är roligt att variera, detta kan man göra enkelt genom att pressa ner tex ca en matsked saft av apelsin (som jag idag gjorde, ger lite söt smak), eller ett gäng klickar av chili (alltså den typen man har på pizza) eller tomatpuré. Varför inte ett par blad av färsk oregano när vi ändå håller på *horn i pannan*
Dont you just hate small ingridients in a recipe?
Ät med pasta! Annars basta!





Kommentarer:
Trackback