Varning för fisar!
Hemma så gjorde jag en gammal klassiker som jag inte tillagat på säkert ett-två år. Easy Peacy Pea soup.
Fett enkelt - man steker typ en halv lök, värmer upp typ tre nävar ärtor i vatten där man blandat i lite buljong, jag tar alltid kycklingbuljong då det är så satans gott *_* (detta är naturligtvis frivilligt och man kan ha annan buljon) sen mixar man löken + ärtorna och buljonvattnet. Hur enkelt som helst och väldigt gott. Viktigast är att mixa ordentligt så att man slipper bitar, speciellt om man som jag HATAR lök.
Jag valde dock idag att addera lite blomkål för att få det lite krämigare. Då tar det lite extratid och blir lite mer disk om man gör allt på en gång. Ett annat problemet jag ställdes inför var att jag glömt bort hur mkt vatten som krävdes så min soppa blev som kräm. Dessutom insåg jag att anledningen till att jag inte ätit soppan på så lång tid är löken. Nästa gång jag gör soppan blir det med jättttttelite lök eller helt utan. För att få det lite mer aptitligt adderade jag cashewnötter och det var ingen höjdare, tror att det kräver något saltare. Typ salta pinnar :P
Låt er inte skrämmas av den otäcka färgen! Och nej jag åt inte soppan med gaffeln *suck*


Fett enkelt - man steker typ en halv lök, värmer upp typ tre nävar ärtor i vatten där man blandat i lite buljong, jag tar alltid kycklingbuljong då det är så satans gott *_* (detta är naturligtvis frivilligt och man kan ha annan buljon) sen mixar man löken + ärtorna och buljonvattnet. Hur enkelt som helst och väldigt gott. Viktigast är att mixa ordentligt så att man slipper bitar, speciellt om man som jag HATAR lök.
Jag valde dock idag att addera lite blomkål för att få det lite krämigare. Då tar det lite extratid och blir lite mer disk om man gör allt på en gång. Ett annat problemet jag ställdes inför var att jag glömt bort hur mkt vatten som krävdes så min soppa blev som kräm. Dessutom insåg jag att anledningen till att jag inte ätit soppan på så lång tid är löken. Nästa gång jag gör soppan blir det med jättttttelite lök eller helt utan. För att få det lite mer aptitligt adderade jag cashewnötter och det var ingen höjdare, tror att det kräver något saltare. Typ salta pinnar :P
Låt er inte skrämmas av den otäcka färgen! Och nej jag åt inte soppan med gaffeln *suck*


Varning för fisar!
Kommentarer:
Trackback