Vikten av kryddor

Jag kanske borde ställa frågan till läsaren av denna blogg vad man ska kalla sin egna matshow. Jag vägrar heta Mat-Rebecka. Har insett att när jag står i köket så förklarar jag allt jag gör för mig själv i värsta tv-kockstil.

Tex som när jag höll på med kryddvattnet till korven jag skulle koka.
"Koka korv är gott och med de rätta kryddorna kan det bli en förhöjning av smaken, det kan ta lite tid att hitta en smakneutralkorv som suger upp smaken ur kryddorna, tex wienerkorv. För bäst smak ska man krydda vattnet och använda sig av det dagen efter, vattnet ser ut som diskvatten men all smak finns där och korven blir genomborrad av kryddorna. Jag har alltid i minst ett lagerblad, ett par pepparkorn och alltsom oftast ett par enbär. Enbär ger en lite spännande viltsmak som passar de flesta korvar. Idag tänker jag dock stå över svartpepparen och använda mig av rosépeppar som är milt men ändå smakar gott."

Seriöst hur stört är inte det?! Jag undrar vem det är jag förklarar det för, det är ju bara jag där och jag hoppas att jag är ensam i mitt huvud. PsychoBecks.

Tänkte ha senap till korven och hittade en i kylskåpet som gick ut i oktober... 2005 !!!

Sibyllakorv fungerade inte direkt som smakupptagare men jag ska prova fler gånger. Wienerkorv fungerar bäst.

SibyllakorvKastrull med kryddorKokt korvPastatallrik

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits