ny granne

Idag hände det. Jag flyttade ju in i min nya lägenhet 1a oktober och idag ringde det på dörren och det var en granne som flyttat in i min gamla lägenhet. Han var jättetrevlig. Jag som precis klivit upp ur sängen (efter att ha jobbat morgon och vilat) slet på mig första bästa kläder och vi hade en trevlig pratstund i hans lägenhet.
Det var konstigt att kliva in där. Det var ju mitt kök och mitt vardagsrum. Han hade ytterst manlig möblering och jag villle direkt tipsa om färg på väggarna och att hans asfula mattor skulle bytas ut. För att inte tala om att han inte hade några gardiner.
Jag måste erkänna att jag inte riktigt fattade vad han jobbade med. Jag tyckte att han presenterade sig som kock men samtidigt att han jobbade i en fiskaffär.
Snygg? Nej. Fick lite gayvibbar faktiskt men vi pratade mest om lägenheten så det blev ingen fråga om förhållande. Mer än att jag som vanligt inte kan vara tyst och berättade allt om mitt liv.
Han var dock en datoranvändare av stora mått *_*

blä i stockholm.

Är hemma igen och är inte särskilt sugen på det. Fattade inte att jag lyckades ta mig till jobbet i tisdags vill bara åka tillbaka till Wiebe. Gick genom Stockholm innan jobbet och fattade inte att jag är tillbaka här. Det finns inte mycket som håller mig kvar.
Ska därför söka utbildning där och ta tjänsteledigt för att se om vi kan bo ihop och fungerar det så flyttar jag dit. Första gången någonsin som jag känner att jag vill lämna mitt jobb. Dock vet jag hur feg jag är så risken är att allt rinner ut i sanden. Skulle inte förvåna mig om jag lyckas stöta bort honom också. 
Men allt med honom känns så rätt.
Det första jag gjorde i tisdags var att glömma mig Visakort i en automat på pressbyrån. Spärrat kort och nu inga möjligheter att shoppa på fyra till fem bankdagar. Sjukt irriterande. 

Alles Goed i Amsterdam del 4

Anledningen till att jag inte uppdaterat ar helt enkelt for att darling varit ledig och vi spenderat all ledig tid tillsammans. I tisdags motte vi upp med en av Wiebes kompisar Elmar och akte till Rotterdam. De ar som natt och dag mellan de olika staderna. Rotterdam ligger ungefar en timmes bilfard bort  men det ar lite som att aka till ett annat land. Elmar berattade att Rotterd och Amsterd avskyr varandra. Det finns lika manga skamt mellan staderna som det gor mellan Sverige och Norge, kanske aven Goteborg och Stockholm.
Vi gick pa Rotterds zoo som oversatt blir Lyckliga Parken. Zebror, tigrar, jatteakvarium, fladdermoss och massa andra spannande djur. Vi var dar i flera timmar och njot av vadret och hur roligt vi hade tillsammans.
Efter det akte vi in till R-city for att besoka Euro mast, Rotterdams tv-torn.  Utsikten var fantastisk och det var vart varenda krona. Elmar berattade att R en gang haft varldens storsta hamn och pekade aven ut huset dar folk som ville lamna Holland for Amerika signade ut sig (ehh assa typ) - and guess what, we gonna eat dinner there.
Huset lag langst ut pa en pier och det var typ det mest romantiska stalle jag sett och jag ar INTE typen som faller for sant. Sattet solen lag pa, tradgarden, vattnet och huset - allt var helt perfekt.
Efter detta tog vi tva softardagar, gick pa bio och sag den totalt vardelosa G.I Joe.
Jag vet inte hur det ar i Sverige men har i Holland sa har BK en ascool reklam med en Kyckling som sparkar ner ett hus, en staty och en kapp. Hysteriskt bra.

Alles goed i Amsterdam del 3

Som jag tror att jag skrivit tidigare sa ar Wiebe jattesamst pa att stada och plocka undan efter sig. Vi pratar shit-bor-det-en-knarkare-har-eller-privatperson. Jag har darfor i akta housewife stilen stadat och plockat i hans lagenhet. For min del har det varit pa grund av att jag inte riktigt tal katter och eftersom han har en maste jag halla sa rent som mojligt. Idag blev det darfor stadning under hans sang och bakom hans dator som den sista delen i hans lagenhet. Jag kan inte fatta att det kan bli sa innihelvete mycket damm, grus och har pa ett och samma stalle. Nu ar det i allafall rent och nu ar hela lagenheten stadad, alla golv torkade och dammelefanterna ar borta.
Jag skulle vilja pasta att man utan att skammas skulle kunna bjuda in mamma utan att fa en sur blick. Haha.
Om jag far saga det sjalv skulle jag tycka att det var konstigt om jag laste om nagon som akte till en annan stad och spenderade flera heldagar med att stada men som sagt - Amsterdam ar hyfsat dyrt, jag har shoppat det jag vill ha och ga pa stan ensam for 14 dagen i rad ar kanske inte direkt det man langtar efter.

Projekt Gora om lagenheten har kommit i gang och pa torsdag blir det IKEA. Wiebe bad mig fixa en lista med saker jag vill gora/kopa/andra sa att vi kan diskutera hur man pa basta satt kan fixa hans lagenhet fran knarkarkvart till beboeligt.
Det svara ar ju helt klart att det ar mitt forsta stora projekt efter min egen lagenhet och att jag nu ska ta hansyn till att han ar man och kanske inte skulle uppskatta barbierosa (som jag har i min hall).

Alles goed i Amsterdam del 2

Nej det ar logn. Jag vaxlade pengar innan jag akte till Amsterdam och tankte ta ut resten fran mitt semesterkonto. Allt som behovdes var att flytta pengar fran ett konto till ett annat. For att logga in pa Skandia maste man ha tillgang till sin mobiltelefon.
Av nagon okand anledning har min mobil lagt av sa man skulle kunna saga att jag sitter lite LATT pa pottan. Efter att idag handlat kak har jag ungefar 15 kronor kvar.
Jag vill INTE lana pengar av Wiebe men va fan ska man gora da?
Vi har forsokt att byta telefoner men det har inte fungerat. Kanske for att han inte har tre. Har jag tur har han fatt tag i en kollega som kan byta. I varsta fall sa far jag kopa en ny telefon. Haha.
For att fa dagen att ga gick jag till affaren och handlade viktiga saker som chips. Assssssa SHIT det ar sa javla billigt!
En pase kostar 0.50€ det ar alltsa typ FEM spann.
Deras storsta matkejda Albert Hein (hum osaker pa stavning) har produkter fran Euroshopper. ICA here i come. Dessutom ar affarerna fyllda av svenneprodukter. Stod och hoppade framfor hyllan med svenskprducerade tacos och aven i frysdisken dar "Almondy Daimpie from Sweden" fanns. For att inte tala om att Agnes (idol-Agnes) spelas flitigt overallt.

20 augusti kommer jag att fa min livsdrom fran 1994 uppfylld. Ska fa se fotbollslaget Ajax spela pa Amsterdam ArenA (ja de ska vara stort A pa slutet).
Pa tisdag/onsdag blir det dags for IKEA *_*

Alles goed!

Precis som i Sverige har Holland lotterier dar man kan vinna pengar. Just nu ar det MEGASTOR uttlottning pa de mest populara lotteriet. 27,5 miljoner.
Pffffffff ... 27 mille liksom...

Varsta laaame. 27 mille det ar ju ingen... eh.. ting?. .   ....eh...vro?.. . .euro . EURO!..  ..!!!! 27 komma 5 javla miljoner EURO!
270 javla miljoner!
Precis vad jag behover.
Problemet ar dock att det ar precis det som ALLLLLLA andra ocksa verkar tycka alla jag pratat med, vanner till Wiebe, lokala hollandare. knarkare, ALLA har kopt lotter.
Nu ska jag bara vinna sa kan jag dricka Cherrycoke resten av mitt liv *_*

Amsterdam behandlar mig val.

Jag har nu varit i Amsterdam i typ .... *raknar*  .... sen i lordags. Sjalvklart glomde jag mitt tangentbord sa det kommer att bli ett gang inlagg utan aao. Grater.
Vadret hemma i sverige under juni och juli har ju varit ganska skrap men har nere ar det typ 25+ i skuggan och jag har spenderat mina dagar med att gora av med pengar pa cherry cocacola som ar det basta jag vet samt resor. Aka pendeltag har kostar ungefar 40 spann.
Wiebe som jag bor med var elak nog att ta mig med till den snobbiga och dyra delen av Amsterdam dar Armani, Chanel och Valentino ligger pa samma gata.  Expediten inne i Valentinobutiken var inte helt nojd med att jag vask-orgamade utanfor pa gatan och hade bada handerna pa deras rena fonster medan halft gratandes/skrikandes. MEEEE WAAAAANT och ooooooh.
Det finns mycket spannande mat har men bra sallad finns det fanimej inte och maten har ar ganska dyr. Nagon Kungshall finns inte. 
Hollandare har dessutom skitkonstiga frukostvanor. Jag trodde att Wib skamtade nar han plockade fram de storsta paket strossel jag nagonsin sett och stallde fram pa frukostbordet; brer smor pa en macka och sedan typ dranker den i strossel och borjar ata. Jag satt brevid som varsta fagelholken. :O
Jag trodde ju att han drev med mig och vid forsta basta tillfalle i en affar gick jag till hagel(strossel)hyllan (uttallas Haschell)  och stirrar pa mangden marken och olika sorter. Daremot finns det inga javla popcorn i den har godforsaken staden. Bara micropopcorn! :O

hits