våld i garderoben

Jag påbörjade ett nytt projekt. Satt och pratade med Hanna då jag berättade om puckot som konstruerat mina garderober. I botten på dem har någon satt in två hyllor för skor och på grund av dessa går det inte att ställa in några förvaringslådor. Jag har egentligen hatat de där hyllorna men har egentligen inte haft någon större anledning att göra något åt dem
Jag hämtade en hammare i köket, hämtade lite ilska inom mig själv och drämde till. Ryckte och slet och svettades men nu är det hyllfrit. Detta har lett till att det ligger ett berg av betong-/gipsdamm, spikar och plankor i hela hallen tillsammans med alla väskorna. Städa är alltså inte min grej.
Dock så har jag nu äntligen plats för två förvaringshyllor från IKEA i Antoniusserien som kommer att revolutionera min klädförvaring. Ett steg närmare inflytting!
 
Klädförvaring från IKEA på bäst bäst bästa sätt. Klädförvaring från IKEA på bäst bäst bästa sätt.

väskor till salu

Jag slet ut alla handväskor ... mi god... och lade dem i tre prydliga (hmmm) högar (berg). Alla högar med olika mål - behålla och fortsätta älska, sälja och tjäna pengar *_* och slutligen släng. Ja du läste rätt - slänga.
Det blev inte så många i slänghögen. Jag är väldigt fast i mina väskor men 9 stycken valde jag ut till försäljning och 6 av dem ligger nu ute på
tradera. De andra orkade jag inte med att lägga ut.
Det är svårt att sätta priser, dels för att man antagligen betalade mycket mer än man antagligen kommer att få vid en försäljning. Plus att jag är sämst på att skriva bra saker. Sälja är inte riktigt min grej.
Man skulle kunna säga att jag är så sämst på att sälja att jag inte ens skulle kunna sälja glass på en sandstrand en het dag, eller värme till eskimåer.
När jag var färdig på tradera var tanken att jag skulle städa undan. Tror ni det hände? nej.

städhybris

Till middag igår blev det affärsgrillad kyckling med potatisgratäng. Tyvärr blev det alldeles för mycket och jag fick näradöden upplevelser långt in på natten. Jag var så hungrig att jag skyfflade in och sånt är inte särskilt smart vilket straffade sig ordentligt.
För att röra på mig städade jag i badrummet och slängde varenda skönhetsprodukt jag inte använt sen jag flyttade in eller helt enkelt inte har någon användning för längre.
Papiljotter !! två olika sorter dessutom, flera flaskor balsam, smink från förra milleniumet, hårnålar, ansiktsmasker, parfymer, handkrämer, ansiktsvatten bara för att nämna några produkter.
Även om de mesta kom från badrumskåpet kändes det tomt, rent och fräscht när jag slutligen slängde påsen.
Detta har lett till att jag fått städhybris och funderar på att ta hand om de gode gud... TRE flyttlådorna med handväskor.
Kanske någon annan här i Sverige vill köpa mina gamla väskor.

vad till middag?

Nu har jag i TRE timmar funderat på vad jag ska ha till middag. För tre timmar sedan var det okej eftersom jag inte var särskilt hungrig men nu är det ju jättevärdelöst eftersom jag är hungrig och fortfarande inte har en aning om vad jag vill ha. Har lite olika förslag med olika smaker och konstallationer. 

Gratinerat potatismos och ha kycklnigfilé till. Naturligtvis gjort i ugn som planka?  
Kycklingfilé med instoppade klyftor av vitlök (inlindade i basilikablad), för att sedan ha kycklingen inlindad i mozzarella, cornflakes (det är godare än det låter) och proscuitto?
Gucamole med morätter och blomkål och paprika?
Egengjord klyftpotatis med entrecôte klappad med kryddor?
Sannas småpiroger med två sorters ost, köttfärs och kryddor?
Easy Peasy Peasoup, soppa av gröna ärtor, blomkål, grönsaksbuljong med hackade nötter?
Köttfärslimpa av Wallenbergare-smet?
Filodegsknyten med potatis, vitlök och kryddor?

Sista förslagen som dök upp kom från Hanna och var antagligen de bästa om det inte varit så att de kändes typ desert..
Kladdkaka
Vilket ledde in mig på tankar om den där pärontartletten som jag funderat på att göra ett tag.

Eller ska jag gå på min fredagsstandard och köpa en påse chips?

Best of Japan

Tänkte skaffa mig något att göra men så fastnade jag framför datorn. Dumt misstag. Värmen drabbade mig och Namies gulliga New Look som bygger på Babylove med Supremes och sen dess har jag suttit och lyssnat på sommarmusik a la japan. Mest har Hitomi Shimatanis Peruseusu fått ljuda, lätt text och därför lätt att sjunga till även om jag som sagt är sämst på att sjunga. Om mina grannar hatar mig? Muahahahahaha sing with me now!


Daiamondo kara yume o hanatsu peruseusu
Mada minu chikara o sono me ni hiiiiiiiiiiiiimete
Hikari no tsubasa ga niji o kakete yuku field of dreams
Kagayaku anata o shiiiiiiiiiiinjiteruuuuuuuuuuuuuuuuu 

Videon är dock Namie Amuro - New Look


trevlig fredagsmorgon

Vaknade tio minuter över tolv och trodde att klockan var nio så det var en glad överraskning. Hade fått Matmagasinet i brevlådan och de hade en extratidning med marinader, grillsåser och salsor, det är fan inte nyttigt att dregla så mycket på morgonen.
När jag dreglat klart rippade jag mina tre singlar som jag haft hemma ett tag och sitter nu och lyssnar på Namie Amuro och Ayaka.
Frågan är nu vad jag ska äta till frukost eller kanske jag borde säga lunch...
Annars har jag så lite planer som möjligt idag.

syndaflod i brallan

Fan jag hade tänkt sova på jobbet idag men det sket sig ju ganska ordentligt eftersom jag fick mens och inte har något skydd här. Åtta personer här men bara en tjej SUCK!
Hoppas inte att jag behöver deala med någon syndaflod som förstör trosor och byxor och bläääää.
Det sena tåget blev inställt. :( Stackars resenärer.

59 minuter tilll hemgång *_*

De söta tågen rullar på som aldrig förr. Bara ett tåg som buggat ur, ett stackars upptåg som blev 30 minuter försenat. Mycket tråkigt.
Har lärt mig en hel del småsaker i natt som jag hoppas ska dröja sig kvar, just nu är jag så trött att det inte riktigt går att få en sådan ordning på det att jag kan skriva om det. Oj nu blinkar bommarna där röda! Inte bra.
Dagens roligaste: nya pennvässare som vässar små uddar med mycket spets *_* kan det vara mitt direkta änskemål från mitt medarbetarsamtal? Jag bad så sent som i onsdags om nya. Mirakel.
Rebecka ber inte om så stora saker.
Eftersom det gick så bra i natt var jag tvungen att skära mig ganska illa på mina pappersgrafer. Papper is evil. En av få saker som är bra med att skära sig på papper är att det blir ett fint sår som läker fort.

33 anordningar men lugnt

33 anordningar i spåret och ändå ringer inte telefonen hela tiden. Det känns mäkrligt eftersom många jobb brukar resultera i miljoner telefonsamtal. Dock har de uteblivna samtalen resulterat i att jag hunnit med att lära mig en sak om Myrbacken som ligger mellan Knivsta, Märsta och Arlanda. Man kan inte spärra hur som helst där. :P

ute i solen

Blev lite småtjurig och valde att sätta mig på balkongen för att läsa. Utöver att komma djupare in i bokens mysterier (The Dark River av John Twelve Hawks) ville jag även få lite färg. Jag är datanördsvit över hela kroppen och det är inte särskilt snyggt även om jag tycker att brunbränt inte är direkt hot heller.
Normalt när jag solar typ en gång om året i sisådär 10 minuter innan jag tröttnar så lyckas jag alltid bränna mig och det är sedan något jag måste dras med hela sommaren först och främst ha skyddande kläder på mig och naturligtvis ömsa skinn i flera flera veckor som sedan efterföljs av hösten och totalt mörker. 
Det finns dock en seriös chans att jag fått lite färg så jag vågar inte utmana ödet att gå ut på balkongen igen för att få mer färg, det kommer direkt att leda till bränd hud. 

Sveriges bästa pizza, var?

Det gick sådär halvbra att jobba igår. Tappade självförtroendet under passets första halva då en förare tyckte att jag körde konsigt i Uppsala. Det spelar sen ingen roll vad man säger för man är ändå dömd och man får "om-blickar-kunde-döda" genom telefonen. Sen i slutänden är tåget i allafall typ 0 minuter in på Stockholm Central. Är inne i en period då jag tar åt mig och det känns som att det beror på att jag sover så dåligt. Blir ju väckt 8 på morgonarna av att de ska borras i lägenheten under mig. Idag känner jag mig dessutom tjock i halsen och näsan är full av snor.
Är lite sugen på att äta pizza till lunch försöker bestämma mig om jag ska äta den här där jag bor eller Juliyana på Stockholm Central. Var finns Sveriges bästa pizza? Jag är lite delad mellan Juliyana och den där prisbelönta vid Gärdet.
Dolce Vita på Kungsholmen tycker jag är bläääää.

monster när man vaknar

Väcktes som vanligt klockan åtta av att människorna under börjar borra. De borrar i 30 sekunder och sen är det tyst i 45 minuter sen borras det i 30 sekunder som följs av 45 minuters tystnad. Jag är lättväckt och vaknar naturligtvis till första borrandet somnar om efter 42 minuters vånda och väcks sedan igen. Detta är mycket tråkigt. Mycket tråkigt.
Värst är att jag glömmer bort det när jag lägger mig på kvällen så varje morgon vaknar jag lika irriterad, jag måste dock erkänna att jag vill tro att de är färdiga snart eftersom de hållit på i över en vecka nu. Hur många hål behövs egentligen?
Värst är att jag MÅSTE komma ihåg att jag inte åker hem när jag jobbat natt imorgon, jag vill inte sova knackigt efter natt då ser man ju ut som ett monster när man väl vaknar.....

gårdagens film med dagens stjärnor

Har kollat klart på ytterligare en tv-serierna som jag har på datorn. Det börjar sina lite med serier att titta på så jag hoppas att det dyker upp något nytt jag kan titta på. Serien reaper var inte så bra som jag hoppats på men jag gissar att jag vid något tillfälle kommer att plöja igenom säsong ett som snart avslutas i usa.
Eftersom jag inte visste vad jag skulle göra efter att jag tittat klart började jag kolla på filmen Timeline. Den bygger på en bok av Michael Crichton, nissen som skrev jurassic park. Jag hade sett reklamen för filmen men hade ingen aning om vad som låg bakom. Boken är så klart mycket bättre än filmen precis som böckerna om Jurassic Park.
Efter tio minuter in i filmen så drabbas man av igenkänningsfaktorn, dels är Gerard Butler med som antagligen numera bara är känd som en enda roll - Kung Leonidas, vilket är lite orättvist då han gjort massa saker, Frances O'Connor är med och hon spelar en av de kvinliga huvudrollerna i Cashmere Mafia, företagsledaren David Thewlis är för mig bara känd som en enda sak och det är Proffessor Lupin i Harry Potter.

Nya skor Nya smycken bilder

Din Sko skor 299:- Din sko 299:-  Din sko 199:-   Din Sko skor turkosa
Ring från Hallbergs guld (märke okänt) pris 395:- Ring 395:-    Halskedja 395:-  

Nya skor nya smycken utan bilder

Låg i sängen till tolv idag och njöt för fullt mellan borraningarna från våningen under. Ringde mamma och vi möttes upp för att åka in till stan för att köpa skor. Det är inte alltför ofta som jag köper skor. Jag är ganska skeptisk mot skor då jag alltid lyckas få skavsår och sen måste gå med gympaskor eftersom mina fötter är så fulla av sår som inte klarar av beröring.
 
Vi kom in till stan och valde direkt skoaffären Feet First eftersom den är stor och borde ha ett stort utbud. Mitt skomål var helt enkelt ett par av de otroligt jätteinne sandalerna alternativt ett par sommarskor. Provade flera par men det visade sig snabbt att gladiator/jesus inte riktigt var min grej. 
Åkte ned en våning och där låg Din Sko,  där hittade jag två par fina och (än så länge) sköna skor. Ett par turkosa tygskor och ett par vita skinn/plast skor.  
Vi gick till Gallerian där vi fikade och hamnade på Guldfynd där jag skulle köpa en guldkedja men eftersom jag inte kunde hitta ett hängsmycke som var tillräckligt tillfredställande drog vi vidare till Hallbergs guld där jag spenderade ytterligare pengar på en mycket fin ring och ett halsband.
Mamma behövde ett nagellack och vi gick in på HM där hon genast hittade ett bliigt och rosaskimrande efter det fick vi båda nog och bestluade att vi måste åka hem eftersom det kostar för mycket för oss båda att gå i affärer.
 
Understatement of the year!


färg i ögat ajajaj

Ska på middagsbjudning hos mamma runt sextiden och jag klev in i badrummet så där kvart över fyra för att uträttta ett kort ärende då jag fick syn på ett paket med hårfärg. Gott om tid tänkte jag plus att jag varit sugen länge nu på att färga om mig. Egentligen hålla kvar den bruna eller bli lite mer blondin men rött är lite av en favvo. Nu ska det i allafall bli mahognyrött igen efter ett par månader i brun-träda.

I allafall så jag står och smetar i färg i håret och skapar med hjälp av min kam tokiga frisyrer samtidigt som jag smetar i mer färg börjar bli halvfärdig då telefonen ringer.
Fan! Det är nog mamma som ska ändra tiden eftersom hon pratat om det.
Okej jag är dum, jag svarar och mobilen kommer närmaste månaden att ha en mahongnytonad baksida. Mamma säger att det ska bli tidigare, jag lägger på och i samma veva lyckas jag hälla färg i ögat.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!


Eftersom det gör ont och jag blir blind spiller jag färg i hela badrummet. Golvet, toalettstolen, badkaret och självklart massor på mig. Hittar inte min kamera så jag kan ta kort men det ser ut på ena sidan av mitt ansikte som att jag inte sovit på 20 veckor och att jag är starkt influerad av någon form av drog. På den andra sidan ansiktet har sminket som jag gråtit bort i smärttårar brett ut sig över hela ansiktet och det ser ut som om jag inte upplevt annat än smärta i mitt liv.
Men jag är skitsnygg i håret.... SUCK!

beräkningar gör resenärer sura

Jag överlevde!!!!! :D
Spenderade den sista timmen på jobbet med att läsa kundklagomål för att se om det är något jag kan förbättra utöver allt som redan måste förbättras. Uppenbarligen är beräkningar en sådan. Flera resenärer har återkommande klagomål på att tågens beräkningar är felaktiga, kommer sent eller helt enkelt uteblir. Jag kommer själv ihåg när jag arbetade på informationssidan att det var ett av de där "problemen" man hade att göra när tågen blev sena. Hålla beräkningarna uppe så att resenärerna skulle ha något att läsa på monitorerna. Det tar inte lång tid att lägga upp en beräkning men tiderna blir snabbt ändrade och om vi inte uppdaterar dem faller de bort och då faller även skyltarna ute i verkligheten bort i glömska - vilket då leder till att folk tycker att vi gör ett dåligt jobb.

musik på en parkbänk ger nyhetsvärde

Igår surfade jag inte på 3s portal för att kolla mitt telefonabonnemang och möts då av nyheten "Västerås: 16 årig pojke lyssnar på musik på en parkbänk" .... O_o
Fy fan vilket scoop! Utöver de elaka frågorna som tex vilket nyhetsvärde denna nyhet har undrar jag vilken typ av musik han lyssnat på som är så betagande? irriterande? att den hamnar i tidningen .
Idag fick jag svaret via aftonbladet.se - han blivit skjuten. Det var ju tråkigt.
Frågan återstår dock, vad lyssnade han på?

svettfrys svettfrys

Guuuuuuuuuuuuuuuuud jag är så trööööööööööööööööööött. Fick något konstigt ryck igår när jag gick och lade mig. Lade täcket över mig och började frysa så jag lade en till filt över mig. Direkt började jag svettas, tog av mig extrafilten vilket ledde till att jag började frysa och så började de hela om igen. Min kropp är inte nöjd just nu. Sista dagen idag innan jag är ledig EN jävla dag.Jag behöver mer ledighet :( Har noll energi.

jobbar på detta

En dag kvar innan jag får en dag off. Det är inte nära nog. Känner mig helt slut. Imorgon är en lång dag och jag vill gärna känna mig on top of my game när jag jobbar. Känner mig fortfarande så ny att jag behöver all energi jag kan producera för att göra så bra ifrån mig som möjligt. Lördagen fick jag arbeta mig igenom ett riktigt elakt växelfel och det var svårt och jag tyckte inte att jag gjorde de bästa ifrån mig, jag tycker att det gick lite sådär och jag blev nervös och började svamla. Väldigt oproffsigt :( 
Det man förstås kan lära sig från det är att svamla mindre nästa gång och även att det inte går att göra mer än att jobba precis hela tiden. Jag försöker att hålla käften - working on it!

Ubuntu

"I am because we are" är betydelsen och namnet på den nya fairtrade läsken.
Genom fairtrade/rättvismärkt garanteras sockerodlare i Malawi ch Zambia förbättrade arbets- och levnadsvillkor. Odlarna får en premie som de använder till att utveckla sitt lokala samhälle socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Dessutom återinvesterar vi 15% av vår vinst i dessa samhällen genom Ubuntus Afrika program.

Det är texten som går att läsa om man snurrar på burken.
Jag får inte pengar för att skriva detta (i wish) utan jag dricker mkt läsk och kan man hjälpa någon till en bättre värld varför inte göra så? ^_^

Smaken är mycket god  och om man inte är lika galen i Coca Cola som jag som sniffar till mig äkta cola kommer man nog att uppsakatta denna cola både för smak och den goda sakens skull. 15 kronor kostar den på pressbyrån.

Vill du läsa mer finns det på
Ubuntu-Trading.com.  

trööööööööööööött

Vaknade runt sextiden och var helt genomsvettig. Mardrömmar? Vet ej. Dock var det helt klart att jag inte sovit ordentligt då jag kände mig trött. Det kanske inte låter helt märkligt att vakna klockan sex på en söndag och vara trött men jag hade klockan på ringning inte alltför lång tid efteråt plus att normalt när jag vaknar och är utsövd så är jag inte trött när jag vaknar. Någon slags begynnande pigghetskänsla infinner sig.
Det är två arbetsdagar (om man inkluderar denna) innan jag äntligen får en ledig dag. De här åttadagars-passen, vettefan om jag pallar det egentligen. Redan i förrgår kände jag mig "svag" men även en outtrötlig snorigheten som inte vill ge sig och idag känner jag mig mer eller mindre död. Då ska jag även jobba imorgon och börja klockan sex så något sova kommer det inte att bli.

ESC 2

Det här hade vi väl inte räknat med.... oj oj oj!
När chocken lagt sig började jag hejja på Ryssland så klart! Jag har älskat believe hur länge som helst, den spanska verisonen är grym, den ryska versionen och självklart den engelska. Jag trodde dock inte att det skulle hålla ändå fram!
Stor kram till Charlotte dock för ett outstanding framförande ^_^

Beliiiiiiiiiiiiiiiiiiiieve!

ESC

Esc åh Esc *_* En av mina kära kollegor skickade hem mig i god tid så att jag kunde njuta av detta event. Jag är uppenbarligen den enda i hela världen som vågar erkänna att jag titar. Vad är folk så rädda för? Det här är ju galet, vem vill inte ha galen tv? Alltid lika roligt att titta på. Vem vinner då?
Så jävla svårt men jag tyckte inte att Ukraina var så bra som de var i torsdags. Var det någon mer än mig som tyckte att ljudet var katastrof och jävligt osynkat lite då och då? :S Jag noterade lite sneljud både på tv:n och tv-kortet i datorn.

tårtsugen

Nu har jag hunnit med att se avsnitt 8 på säsong 4 av Hell's kitchen. Ett avsnitt som aftonbladet skriver om. Är lite förvånad att svensk media skriver om en sån fjantig grej som fyller typ 20 sekunder av tv-serien. Killen Matt skär sig, massa fula beep ord och sen är det över.
Kom hem halv ett från stan och bion men var tvungen att softa lite innan jag gick till säng. Hann prata lite med D och det enda jag nu saknar är att få krama honom och gosa lite. Jag vill ha mänsklig värme.
Fick ett sms av en på jobbet problemet är att två med samma namn jobbade så det kan vara vem som helst av dem :S Hur frågar man liksom?

Bjuder nog på något slags bakverk imorgon på jobbet eftersom jag alltid firat på jobbet. Om jag pimplar grattis? egentligen inte, det ger ju en möjlighet att bjuda på tårta, kakor och bakelser så att jag kan få en ursäkt att äta godsaker Ja, jag vet att det är den sämsta ursäkten i hela världen men herreguuuuud prova en av moussetårtorna i Spånga så förstår du varför jag gör det varje år. Förra året var det choklad och hallon.

Så frågan är nu vad jag ska bjuda på imorgon. Något du som är sugen på?


Grattis på födelsedagen!

GRAAAAAAAAAAAAAAATTTTTTTTIIIISSSS!!! Till mig! :D Yay!!!!

tråååååååkigt

Okej nu är det tråkigt. Man skulle kunna säga att det är bortom all tristess och ändå inte ens vara i närheten av tristess verkligheten.
Humhumhum...

Indiana Jöns ikväll

Utöver att jag ska arbeta idag ska jag, Al och Marie gå på bio och se Indiana Jones. Jag har aldrig varit ett fan av Indy men det är ändå lite lockande att köpa Indy boxen på Åhléns nu, 249:- för de tre tidigare filmerna. Mest starka minne av Indiana Jones är faktiskt från fotbolls-vm 94. Då när Sverige spelat match mot Rumänien gick filmen på grannkanalen. Hur kan man komma ihåg en sån grej? Det är ju 14 år sedan. Vilken av filmerna det var? Det var den när de äter aphjärna och någon gräver ut hjärtat på en person som i sin (o)tur sänks ned i nån slags eld.
Ett annat kapitel av mina Indy minnen är att jag och en kompis för typ miljoner år sedan startade ett köksprojekt som vi döpte till Indiana Jöns.
Jag ser fram emot att se Shia LaBeouf, som hade ett sagolikt 2007 med filmer som Transformers, A Guide to Recognizing Your Saints (med Robert Downey Jr), Disturbia och även som en av rösterna i Surf's up.

Och eftersom det är lön idag krävs en bra bild:
 
PENGAR! *_*

diskat men ändå stökigt

Hade lite av en städdag igår vilket resulterade i att all disk äntligen diskades. Kanske borde hyra in de där sura tanterna från det där städprogrammet på tv4. Fast då kanske man får sparken :(
Nä så illa är det inte. Antagligen skulle de klagas på att jag har för mycket ren tvätt framme. ORKA lägga in i skåpen :P och om det ändå bara är jag som bor här SO WHAT.

När jag hade min lilla gatherin i söndags så fick jag blommor av en kollega och även om den översta blomman är lite skrynklig (mitt fel) så ser de nästan lika fräscha ut som i söndags. 
  
Vackra blommor från AS. *_*<--- söndag --- idag ---->AS blommor fortfarande fina

Yay i final

Charlotte Perellli
 
Spännande delfinal i ESC och största förvåningen var att Schweiz inte gick vidare. Annars var det väl ingen större överraskning över vilka som gick vidare om man bortser från Albanien. Grannröstning?
Vem vinner hela finalen? Ukraina. Fast jag är ju svenneälskare så klart! ^_^


dagsplock

Idag är andra kvalet av ESC (eurovision song contest) och det är jättespännande. Just nu skulle jag nog säga att det är öppet vilka som går vidare. Alla har chansen. Det har varit mycket snack om Ukrainas bidrag som likt Sverige är en discodänga med en kvinlig stjärna med silvrig klänning. Jag tror att båda låtarna går vidare men det vette tusan om inte Ukraina är lite coolare. Sverige är alltid så präktigt (tråkigt?).

Har nu fått två postavier och det ska bli skoj att plocka upp TVÅ paket från posten. Hur ofta gör man det?. Det ena är ett paket med en sak från Tradera och den andra är lite musik.

dum dömd oh gud.

Är så jävla less idag igen. Jag sover sjukt dåligt och istället för att låta saker och ting vara speciellt nu när det är så fragilt så kan jag inte låta bli att peta. Det är som en sårskorpa med extra mycket skrap.
Det enda detta skapar är att jag blir ledsen och dömer mig själv ännu mer. Varför ska vissa saker vara så svåra?

ränta is a bitch hjälp

Hur fan räknar man ut ränta?! :E Jag tycker att jag slår rätt på miniräknaren men det blir alltid för mycket eller på tok för lite. Hur bär jag mig åt för att lösa att jag har en skuld på X kronor och räntan är typ 11.11%.
Vad är det för formel?

anödnöd

Fy fan, satt och käkade pasta med köttfärssås och satte i halsen. Flera sekunder av total panik. Hjälp hjälp hjälp hjälp.
Jag lyckades till och med kräkas utan att det släppte. Mer panik. Vad gör man nu? HJÄLP!
Och då släppte pastabiten.
puuuuuuuuuust!


kort dag

Hade medarbetarsamtal efter rasten och det var så skönt att komma ut och gå. Vi hade nämligen ett promenerande mas. Pratade om det mesta.
När jag sedan återvände hamnade jag på en lugn plats och hade chansen att samtala lite med mina kollegor, det var mycket trevligt. Arbetsdagen slutade med att spår 3 i Katrineholm inte var ofarbart. Tyckte synd om min kollega som tog över efter mig. Jag gick direkt till Åhléns och köpte National Treasure som jag tittar på nu sen blev det två triss som jag inte vann på.


trött -_-

Åh gud -_- va trött jag är idag. Borde inte vara så satans trött men det känns som att jag är döende av trötthet -_-
För att göra mitt liv komplett så var det några idioter som PRATADE på tåget.
Jävla retards! Så här tidigt på morgonen ska det vara TYST!

Bästa bokvalet!

Ibland snubblar man över böcker som gör ens liv lite roligare och lite mer spännande. The traveler var en sådan bok. Den handlar om övervakningssamhället vi lever i med två sidor kämpandes mot varandra. Dels Harlequins som kämpar för ett fritt samhälle och Tabula som vill ha total kontroll. Däremellan finns det så kallade Travelers som kan ta sig genom olika realms. Både Harlequinns och Tabula är på jakt efter ett syskonpar som är Travelers, den ena gruppen för att skydda, den andra för att utnyttja till änj mer makt. Bra skrivet, gripande story som känns dagsfärsk och otroligt spännande.
 
Författaren till böckerna är "hemlig" han skriver under psedunyom (åh gud min stavning) och lever utanför systemet som en protest till alltfler övervakande system i världen. Det är ytterligare ett moment som gör böckerna så mytompunna och bra. Traveler har getts ut på svenska, The Dark river, på engelska släpptes i dagarna så det lär dröja. Själv läser jag på engelska. Ikväll läser jag The Dark River i minipocket! ÄNTLIGEN!
 
The Traveller av John Twelve Hawkes. Bästa bokvalet!The Dark River, del två i trilogin The fourth realm.

jobbdag

Idag är första dagen på typ fem dagar som jag ska jobba. Det ska bli kul! Fast det kanske jag inte säger när klockan är runt sju och jag slutar. Då lär jag kunna sammanfatta dagen med påkörningar, nedrivna kontaktledningar, signalfel osv osv osv. Det brukar vara så när man är på en topp.
Ikväll drar äntligen Eurovision Song Contest igång och det ska bli så spännande! Har sett fram emot det så länge nu. Låt bästa låt vinna.

Yay jag fick ballonger!

Åh va mysigt det var ikväll igen! Jag och Ai tog en välförtjänt paus i vardagen och gick ut på Jensens och åt fem olika sorters såser, smaksatt smör och två olika sorters potatis ja just det, det var kött till! Jag tror nog att det var lite grönsaker på botten av tallriken som man inte får glömma eller en välkomstdrink och mozzarella cheesesticks *_*
Vi pratade och skrattade och hade så roligt! Mysigt!
För första gånger i världshistorien så var Jensen bra på service och mat och det tog inte 45 minuter att få vitlöksbrödet.
Detta var fjärde gången jag var på Jensen men första gången jag har något positivt att säga.
Fjärde gången gilt alltså!
För att göra allt mer mysigt så fick jag ha en flagga på bordet och två ballonger som jag tog med mig hem. Perfekt med en present man inte måste bära!
 
Ballonger från födelsedagsmiddagen på Jensens bøfhus.

Pasta från Helvetets kök

Jag är förtjust i mat och lägger ibland ner ovanligt mycket pengar på en ingridiens som verkar bra men det betalar sig när det kan vara just den ingridiensen som gör att maten smakar lite godare och känns lite lyxigare. 
När D kom hit till Sverige i julas skulle jag möta honom vid Arlanda Express men jag blev sen på grund av min matjakt på NK, jag hade bestämt mig för att tillaga den perfekta dejtpastan. Jag hade varit och kollat på den ett par gånger med mamma men 2 portioner pasta för 80 spänn kändes LITE saftigt även för mig. Pastan var färgad likt en pojkagris i rött, grönt och vitt. Tillsammans med en god köttfärssås, riklig på tomater skulle den bli perfekt! 
Har något vagt minne av att pastan smakmässigt inte var den godaste pasta jag ätit men det såg vackert ut upplaggt på tallriken och det blev inga rester.

Har de senaste dagarna kollat igenom två säsonger av matsåpan Hell's Kitchen som Gordon Ramsay leder. Inte att blanda ihop med Kitchen nightmares där han försöker få restauranger på fötter igen. I en av utmaningarna skulle deltagarna förnya rätter från något vanligt till något extraordinärt. En av kockarna fick stekt kyckling och gjorde en Stekt kyckling med fyllning av krabba, spenat och getost med pasta och till min stora förtjusning "min" pasta. För att citera alla tv-kockar "med bra ingridienser är det svårt att misslyckas"
 

Pasta att köpa på NK.


BoA-bryderier

BoA min favvoartist ska släppa en ny singel i början på juni och musikvideorna (det är två låtar) har redan kommit ut. Jag har inte alltid hållit med det japanska modet men hennes utstyrslar är så sjukt fula att jag inte ens vill titta på videorna. Dessutom en annan skrämmande uppenbarelse är att jag inte är särskilt förtjust i låtarna. Det känns avigt på något sätt och jag känner att om det inte varit hon hade jag nog stängt av och inte saknat det. Jag kanske ändrar mig.

Bilar i badrummet. Brumbrum

Klockan åtta vaknade jag imorse trots att jag kom i säng så sent igår. Det var då det började borra i våningen under. Det har stått meddelande om det i porten men jag ville på något naivt sätt tro att det inte ska vara så störande haha på det.
BRRRRRRRRRRRRR, tystnad i tio minuter och sen BRRRRRRRRRRRR igen. 
Nu har människorna rast *_* 

 

Cory Spedding <3

Jag och min schlagerkompis hamnade helt plötsligt i diskussion om junior eurovision song contest. Jag sa att jag bara gillat tre låtar genom tiderna, en vitrysk, en dansk och vänta.. nej det är bara två.
Har väl inte direkt engagerat mig särskilt mycket heller och så ramlade jag över en ung tjej som heter Cory Spedding. Min haka droppade fem meter. Såååååååå min musik och amen i kyrkan, mina grannar lär hata mig och Cory nu.
Efter en sökning på Google hittade jag så att man kunde ladda hem låten som mp3. Finns många ord att använda men min första dom utöver att versionen var SKIT var att det lät som en jullåt. Är man ändå nyfiken kan man lyssna (och ladda hem)
HÄR 
   


bilder på kalaset

Bilder på mina presenter och tårtorna från mammas (och mitt) födelsedagskalas). 
 
Smörgåstarta uppifrån.Smörgåstårta från sidan.Jamie Olivers marängtårta *_* sjuuuukt god.Jamie Olivers marängtårta, måste ha en bild till.Jamie Olivers marängtårta. Spår av vitaminer förekommer. Dock inget fullkorn.Igelkott, med mina presentkort och kort.Glasburk med chokladgodis av Frida och en Valerie Nylin-burk av storebror. SF bio presentkort med hjärta! 
Vackra blommor från AS. *_*Paraplydrinksglaset. Getingfritt!

födelsedagskalas!

Åhh va fint det blev och bra! Skulle köpa mamma present efter mycket tjaffs och åkte till Plantagen i Åkeshov. Det var bara det att Plantagen inte var där, det var Tulpanens hus och jag stod som ett fån utanför och fattade ingenting O_O
Mammas present blev helt enkelt inställd. Pinsamt är ordet.
Skyndade mig så att jag kunde hjälpa mamma med de sista förberedelserna. Mitt uppdrag var att göra den speciella chokladsåsen. Massor av smaka med andra ord. Mamma vispade vispgrädden med äkta vanilj i och det blev riktigt gott.
Folk började droppa in och det blev kramkalas och välkomstdrink. AS kom med skitfina blommor *_* Jag älskar gerberas. Äl, Marie, Henrik och Frida kom också och det blev jättemysigt. Smörgåstårtan var god om än lite mäktig. Speciellt med marängtårta á la Jamie Oliver efteråt. Jag hade ju tänkt att man skulle välja, inte ta båda. På vägen hem lyckades jag smälla i knät i bussen och det gjorde så ont att jag såg stjärnor men sen försvann smärtan lika fort men ååååh vilken mysig dag. Trots blä-vädret. Bilder kommer strax!
Jag fick jättefina presenter med! Blommorna,  presentkort på bio, presentkort på procketshop, 5 triss(t)lotter (vann ej), en glasburk med godis, ett glas för sommardrinkar med ett paraply som skyddar mot getingar, en mjukisigelkott som jag ska kramas med i soffan och en plåtburk av Valerie Nylin. *_* Åh det var så mysigt! :D

födelsedagstankar del 3

Hade tänkt köpa astronauten idag men mamma drog mig tillbaka till verkligheten med att berätta hur mycket pengar hon lagt ner på kalaset (som jag ska betala) och detta väckte tankarna på att jag faktiskt måste köpa present till henne, det är lite sista chansen idag eftersom det är imorgon kalaset är.
Å andra sidan har jag råd men det kanske inte är det smartaste alternativet just nu. En tjej ur balans med ett kreditkort är livsfarligt. 

självförtroende saknas

Igår när jag åkte pendeltåg in till stan hamnade jag i närheten av en kille som var riktigt full och han började prata med mig. Ville bjuda mig på godis från golvet som någon spillt ut. Jag var ganska bedövad och gjorde varken till eller från, han ville inte ge sig och jag var alltför slut för att orka göra något åt situationen. När vi kommit till Sundbyberg gick det upp för mig att jag kände att jag värd ett sånt här pucko. Jag klarar inte av normala människor utan vill ha nedvärderande, destruktiva människor omkring mig som kan verifiera hur dum jag är. När jag har bra människor omkring mig kan jag inte uppskatta dem så som jag borde eftersom de inte bekräftar hur dum jag är. Istället för att må bra av att bra människor är omkring mig blir jag knäpp och drar mig undan. Vilket leder till att jag bara hamnar med destruktiva människor och blir en själv de som är bra drar all världens väg och nu håller jag på att förlora den finaste av dem alla.


skräpdag

Eftersom den här dagen inte varit så roligt så var jag tvungen att åka till jobbet för att sen få reda på att MITT extrapass var taget av nån annan. Jag var LOVAD det jävla passet. Jag missade en fredag med min familj eftersom MITT extrapass var taget av nån annan. Åkte hem kollade på top model, vann rättt? jag vet inte men kul med en blondin.
Och så har jag druckit massa sprit. Så man skulle kunna säga att jag är full.
Ett mirakel att jag lyckats stava så bra så här långt.
skräääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääp

Astronautsmycket within my grasp

Nu äntligen har jag råd att köpa Roboten eller Astronauten som den egentligen heter. Jag suktat efter den i ungefär ett par århundranden. Nä, egentligen ett par månader men det känns tillräckligt. Kostar 1980 kronor och finns i en butik jag inte har en aning om vad den heter.  Thomas Sabo heter designern. Det största problemet jag har med honom är att hans hemsida är fett dålig som spelar musik man inte kan stänga av. GRRRRRRRRRRR! Detta borde inte direkt klassas som problem men vi lever i i-världen och jag måste ha dagens i-landsproblem.
 
Exklusiva smycken från Thomas SaboThomas Sabo, hjärta genomborrandes av ett svärd med blod, en döskalle och en bok.Thomas Sabo smycken

hatar

Jag har inte sökt min pappa men jag har hittat honom och jag HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR honom

Än mer less

Är helt slut idag. Hade svårt att sova då jag hade världens huvudvärk och hade ont i magen. Hur ska allt bli? Jag får inget gensvar av mina frågor och nu är en familjemedlem riktigt sjuk och jag kan inte göra något åt det.
Det var en katastrofal dag igår och idag har jag ont i huvudet som trots fyra piller inte vill släppa. Det är grått idag.

total tristess

All tvätt är nu klar och vikt. Ser mycket fint ut. Annars har jag kollat på Hell's kitchen och Australia's next top model.
Har inte gjort nått annat än det.
Imorgon funderar jag på att göra Waldorfsallad, fast utan selleri. Jag tänker i stället använda potatis.


Totalt less

Ledsen. Av 18 inbjuda kommer ... 4. Blev jätteledsen när den senaste i raden tackade nej. Känns rätt värdelöst att många av mina bekanta/vänner inte kommer på mammas och min tillställning. 
Blev så ledsen att jag vill ställa in allting och fortfarnde seriöst funderar på det. Whats the point att försöka få ihop en liten tillställning om ingen kommer. 
De som faktiskt kommer att komma på mammas och min gathering utöver de fyra som tackat ja är min storebrors kompisar. Ehhhhhhhh liksom. Mamma ska ha födelsedagsfika och eftersom jag ville bjuda så många av en annan anledning så stod hon tillbaka med sina vänner. Ja men det var ju lyckat. :(
Jag har tappat sugen fullständigt.

sammanfattning

Det var en timme då det var ganska mycket att göra men sedan lugnade det ner sig och jag fick tid att skriva rapport på en lite underlig händelse som en tillsyningsman skapade. Efter det var det vanliga a-arbeten som inte var av det svårare slaget. Hade ett samråd (två arbetare i spåret som arbetar på samma område) och ett konstigt signalfel.
Det blir lite saker på en natt även om det inte är alltför många arbeten ute. Klockan sex får jag åka hem och då jävlar ska jag ZzzZZZzZZzova!

nattarbete

Inatt ska jag ta hand om sträckan från Ulriksdal till Säby. Det hade känts lite bättre om jag lyckats sova innan passet vilket jag inte klarade av. Hade av någon anledning väldigt svårt att somna och det hör inte till vanligheterna när jag ska jobba natt. När klockan var nio blev jag lite orolig att det var nio timmar kvar innan hemgång. Arbetena som ska vara i natt verkar vara väl planerade och det tycker jag mycket om. Kommer ihåg rena mardrömsnätter på den här platsen då man även hade hand om stationen Uppsala där arbetena ibland var konstigt planerade och svåra att utföra. Nu ser det dock ljust ut och jag har chansen att samla upp mig och komma ihåg rutinerna kring nattarbete. Det var jättelänge sedan.
Ska även jobba extranatt fredag till lördag.

Hell's kitchen ordföråd

Gjorde de enda rätta och skaffade fram säsong fyra av Hell's Kitchen. Gordon Ramsey har varit min favorit kock i över 4 år och Hell's Kitchen är 40 minuter med honom och hans fantastiska ordförråd. Underbart.
Säsong fyra är en ren katastrof efter att ha sett första avsnittet, det övergår mitt förstånd att de lyckats välja sådana idioter till det pris som väntar. Det är inte en vinstsumma man får, det är en restaurang och någon ska sköta den, ingen av de tävlande verkar nog duktig för det. 
Jag undrar om man kan använda detta program till att få inspiration till att leda. Jag är ju trafikLEDARE. Vi får se om jag kan skrika fuck lite då och då i natt när jag jobbar och se om det påverkar mitt sätt att arbeta.

tråkigt

Idag var målet att tvätta eftersom jag har sjukt mycket tvätt men lyckades jag med det? nej. Jag klev in i duschen och sen hamnade jag framför datorn där jag sitter nu och pratar i telefon med min brorsa.
Vi pratar wow och jag försöker få in honom på idén att vi ska gå på bio men det blir inte av. Vi är båda två väldigt envisa.
Vet inte vad jag ska hitta på idag och jag hoppas att jag får någon slags inspiration eftersom det är sjukt tråkigt att sitta hemma och inte göra något och jag kommer att sura tlll om jag åker till jobbet senare ikväll om inget roligt hänt idag.


topplistematerial

Lovade för ett par dagar sedan att göra en topp tio lista på bäst of esc och melodifestivalen. Håller på att lyssna igenom låtarna och har kommit till 1996. Att fylla upp de tio platserna känns inte alltför svårt, det är nästan lite för lätt. Många låtar har totalt fallit i glömska men när ljudet kommer ur högtalarna kommer man ihåg varje danssteg som tagits på scenen och kommerntarer om sångerna och kläderna. Jag ska försöka att göra listan med låtar som jag gillar och som inte är alltför kända, vill ha en högst personlig lista med låtar som antagligen bara jag kommer ihåg. Haha.

ICA premiär

 
ICA i Spånga

 Idag öppnade ICA i Spånga och jag var självklart tvungen att gå dit och se vad de hade att erbjuda. Gick in och slogs av hur lika det var Vi(vo). Mycket tråkigt. Jag hade förväntat mig en total makeover och se de sterila gråa som reklam-ICA har och jag hade även förväntat mig att ICA-Stig skulle vara där. Utöver de "omöjliga" förväntningarna så hade jag velat ha något slags specialerbjudande på någon vara eftersom de precis öppnat men det fanns det inte. Mycket tråkigt.
De egna varorna hade knappt kommit in i hyllorna men jag bestämde mig till slut för att den första ICA produkten jag skulle köpa var - russin. Om de är goda återstår att se. Eftersom detta great event kräver någon slags hyllning kommer här ICA's theme i två versioner. Välkommen ICA till Spånga. 
 


gått upp i vikt

Dagens ord är utan tveksamheter: trött. Som vanligt känns det som ett skämt när klockan ringer 5:10 och jag klickar direkt på snoooooze då får jag tio minuter av chock att återhämta mig på. Jag måste då inse sanningen att klockan tyvärr är över 5 och att de tär dags att gå upp. Även om jag jobbat med det här skiftet sedan 2001 är det fortfarande obeskrivligt jobbigt när klockan ringer.
Började dagen med att väga mig eftersom jag inte gjort det igår. Eftersom jag ätit hyfsat bra med inte alltför mycket extrasaker blev jag jätteledsen när det stod att jag gått UPP ett helt kilo i vikt :(
Jag har fan nog av extrakilon och behöver sannerligen inte ett till.


kvällsmål

Skulle vila en halvtimme och vaknade upp fyra timmar senare. OJ typ. Det var lite längre än jag hade räknat med. Kokade snabbt lite pasta till middag och nu är jag jättesugen på popcorn. Men eftersom jag börjar sex imorgon är inte mat något att tänka på. Glömde helt bort att byta skiftet med någon annan eftersom jag kände mig så trött i morse. Sov sjukt dåligt i natt. Nu ska jag kolla klart på ett avsnitt av Hell's kitchen och sen blir det sovdags.


galna händelser på jobbet

Det var mycket knas på jobbet idag. Först och främst var det ett litet fel på en station som heter Söderby. Ett fel som egentligen inte borde kunna inträffa. Någon hade försökt ställa signaler från ett spår till ett annat. Trots att spåren inte hade någon förbindelse med varandra. Typ som att gå i en av gångarna på Konsum men försöka gå ut genom gången brevid. Sen blev det en brand som inte var någon brand, två balisinfofel ochi även två hastighetsnedsättningar som inte fungerade som de skulle. Sedan var det en §70 som var galet felaktig men jag var inte riktigt inblandad. Jag satt bara som ett O_O när jag fick höra vad som hänt. Tyvärr hade jag inte kameran med så jag kunde inte ta några bilder och visa hur det såg ut.


Vi(vo) byebye, hej ICA!

Idag i Spånga händer det. Vi(vo) går över till den mörka sidan och blir till ICA. Samma personal men nu kommer köttfärshanteringen att bli äcklig så nu kan jag inte längre handla där. Jag hoppas att ni läsare förstår att detta är ett skämt!
Jag och Vi(vo) har varit vänner länge och jag har samlat ihop otaliga poäng genom åren. Nu får jag dock söka mig till ett annat vi(vo) om jag vill ha fler poäng. Detta har utöver de nya namnet lett fram till att jag måste fundera ut vilket slags poängkort jag vill ha. ICA har ganska sparränta så ett konot+kort att sätta in pengar på vore inte helt fel faktiskt. Någon som har erfarenhet av ICA banken?
Sen har jag även funderingar på om ICA's egna varor är bra.

kallt

Till att börja med gårdagen så valde jag tröja nummer 2, esprit att ha på mig. Ett riktigt bra val med tanke på att isbjörnar patrullerar gatorna. Det är ju fan sjukt kallt ute. Jag är så glad att jag tog jacka på mig, jag är iofs sveriges mest nedfrysta person som sov med dubbla filtar nu i helgen men idag blev jag så otroligt kall.

morgondagens i-landsproblem

Det här är inte direkt någon klädblogg men imorgon, vad ska jag ha på mig, vitt eller vitt? Gina Tricot eller Esprit.
Jag gillar båda så det är en win-win situation. Jag får känna efter imorgon om det inte kommer något tecken uppifrån vad jag ska ha på mig. Det blir i allafall ingen bild. Våga vägra "dagens outfit"
 

Tröjklänning, ned på halva låret i kritvitt. Topp i vitt från esprit, slutar vid midjan

snailmail

Idag bevittnade jag världens minsta snigel. Okej, kanske inte världens minsta men det var väldigt liten. Anton, ett av kusinbarnen hade hittat den och visade upp den. De små känselspröten kan inte ha varit mer än några milimeter långa. Även om sniglar är slemmiga var det lite gulligt. Emma visade upp sin bakkonst med sin chokladpudding med "strössel" och en marsipanros i mitten och det ser delikat ut, eller vad säger ni? 
Jag har varit på grillfest hos mamma i hennes stuga och det var väldigt mysigt. Det är så skönt när det inte är så där übervarmt som det var igår utan det fläktar lite och man känner sig tillfreds utan att svettas ihjäl. Även om jag åt för mycket så var det inte sjukt mycket som det brukar bli när det vankas grillat. Vi hade väldigt trevligt, mamma, storebror, kusin, hennes ex och deras två kids. De enda barn i hela världen som jag gillar.
 
Världens minsta snigel!Emmas kokkonst - chokladpudding med strössel och en marsipanros.

Den svåraste uppgiften

Den svåraste uppgiften består som sagt att resa sig upp från datorn och göra något vettigt. Nu har jag suttit här i tre timmar med samma mål - resa mig upp, borsta tänderna, klä på mig och göra något vettigt.
Har lyckats lägga vantarna på ALLA bidrag från eurovision song contest från 1956 - 2006 och det håller mig fast här vid datorn. Vissa låtar är sjukt dåliga, andra är intressanta. Men är det inte det som är meningen med Esc?
Fast jag känner att det börjar bli bottenapp i min blogg nu. Senaste typ 10000 inläggen är om esc.
Kanske borde ta nån bild på mig när jag borsta tänderna för att få lite variation.. Eller kanske en bild från balkongen så att man kan se att det faktiskt pågår något utanför, typ vackert väder?

Doris Lessing gråter ut

Dagens irritation är litteratur nobelpristagaren Doris Lessing. I expressen grinar hon ut och tycker att nobelpriset är "en jävla katastrof" ... anledningen: Den massiva uppmärksamheten från press, radio och tidningar har gjort det näst intill omöjligt för henne att arbeta.

Okej det finns ett par saker hon kan göra om hon tycker att det är en sån KATASTROF att vinna. Dels kan hon typ tacka NEJ till alla intervjuer. Oj gud va svårt. Eller så kan hon anställa en assistent för de 10 miljoner hon fick i prispengar som kan tacka nej åt henne.

Varför är det nästan bara kvinnor som kommer med sådana här kommentarer? Sorry kvinns ibland gör ni mig besvikna.
Tycker dock att det är skräp att det bara är 11av 106 vinnare som är kvinnor. Men jag vill ändå inte att det ska vara så att man delar priset (alltså en manlig och en kvinlig) eller vartannat år ha man/kvinna.
Kvinnors prestationer borde tala för sig själva. Vi är ju grymma!

esc kväll igår

Det är otroligt vad musik kan göra för att främja vänskap. En person som jag pratat med i 1½ år visade sig ha samma hysteriska kärlek för Eurovision song contest som jag har! Vi satt hela kvällen och lyssnade på låtar och diskuterade.
Bäst var helt klart att vi verkade gilla samma låtar och hade läst samma sorts artiklar om låtarna. Som tex Doris bidrag Marija Magdalena 1999 fick en del protester eftersom hon använde synt som skapade en kör. Tänk att man kommer ihåg sådana tokigheter.
Jag har nu sagt att jag ska försöka skapa en lista över de 10 bästa esc låtarna genom tiderna men även de 10 bästa svenska låtarna. Det kommer att bli väldigt svårt några låtar borde vara givna men vilken är egentligen den som är bätter än alla andra?
I kategorin bästa artist vinner Željko Joksimović. Han sjöng låten Lane Moje för Serbien 2004, skrev låten Lejla till sin polare Hari Mata Hari 2006 och en av av årets bidrag - Oro med Jelena Tomasevic (Serbien) plus att han ska vara en av värdarna för årets eurovision song contest. 
 
Årets Eurovision Song Contest logga

mathybris

Fick mathybris och gjorde alltför mycket mat till middag. Det blev pommes med kyckling i tranbärssås och beairnaisesås med majs och persiljesmör. Riktig hälsokost. Fast inte alltför gott, ibland är det lätt att få ihop mat som inte passar tillsammans.
Ikväll ska jag försöka hinna med att lyssna igenom alla bidragen till Eurovision song contest 2008. Har haft cd:n i flera dagar men inte lyckats hitta nån tid plus att när jag har tid så fastnar jag på Dima Bilan. Fy fan va bäst han är! *_*
Russia in my dreams!

16 år sedan

Vaknade ETT idag. Kan ju säga att det var lite senare än jag räknat med. Jag trodde att jag skulle vara vaken till klockan 10 då marknaden skulle börja och självklart så att jag skulle ha tid att åka till jobbets vårfest. Tji fick jag!
Jag hade iofs inte skrivit upp mig men det kändes ändå som att jag kunde haft chansen att komma. Det brukar alltid vara någon som bangar.
Städade därför helt klart på balkongen genom att spola av mina stolar och sopade golvet. Det ser nu väldigt fräscht ut och jag satt ute en stund i bikini. 

Eftersom jag tycker att det är tråkigt att sitta och stirra ut i tomma intet läste jag Allt om Mat årgång 1992. 16 år sedan. Vilken skillnad det är på dagens Allt om Mat och den från 1992. Då var det mer svenska ingridienser och vid flera tillfällen kan man läsa att "man kan köpa xxx i invandraraffärer" HAHA. Ett annat exempel var ett recept med pinjenötter och det stod att om det inte fanns i ens närbutik gick det lika bra med mandel. Idag kan man ju köpa pinjenötter i nötblandningar, saltade eller osaltade. Pesto nämndes som något oerhört exotiskt.

Kul att se reklam för dåvarande nya produkter som tex Slotts stark senap och Fingers (ni vet kakorna som ser ut som fingrar) var precis nya med mörk choklad. Den reklam som dock mest starkt etsat sig fast, uppenbarligen, var Gevalia - när du får oväntat besök. En bild på ett hus i skärgården och en igloo som flutit iland. Jisses vad man använder sin hjärnkapacitet på onödiga saker. Jag får se om jag orkar blädda fram det igen och ta lite bilder.

Världen är ren och luktar ... ajax

Jag vet inte vad som hände. Jag fick ett ryck helt enkelt. Det var så fint med min födelsedagspresent att jag ville ha mer blommor i mina blomlådor. Började mer nogrant studera min balkong och insåg att vissa partier hade typ sjögräsliknande växter på sig. Det kändes som att det var dags att göra något åt den totala avsaknaden av städning som eeh o-skett det senaste SEX åren. Därför fyllde jag en hink med rengöringsmedel+vatten och en annan med vatten att skölja med och började sedan att skrubba. Det var bara att dra med svampen ett enda drag och det blev en annan färg på balkongen. Sen när man liksom kommit igång så är det ganska roligt och det är ännu roligare när det blir ett så fint och välluktande resultat.  Mest udda med städningen är att när det blåser in ny luft från balkongen så luktar det ajax... Världen måste alltså vara ren....

Jag har bott i min lägenhet i ungefär 6 år. Här är sex år av ingen städning på min balkong.Mycket finare och luktar gott!

Fredagstristess

Kollar på film och har egentligen sjukt tråkigt. Hade planer på att gå på bio men fan orka. Det är alldeles för varmt för att göra något. Har lyssnat på sommarmusik hela eftermiddagen och njutit av min födelsedagspresent. Inte vid den utan bara vetskapen om den. Imorgon blir det nog frukost på balkongen.
Har varit sugen på kokade ägg ett par dagar nu. Fast de som är i mitt kylskåp är jag lite tveksam till, utångsdatum var andra april. Känns inte helt rätt liksom. Haha. Vi får se vad det blir imorgon. Funderar på att ta ett maraton av någon av alla tv-serier jag har. Det var länge sedan jag såg Buffy. Sju säsonger lär hålla mig vaken ett tag.

önskelista

Alltså det är okej att önska sig vad som helst men mamma har nog nått höjden av vardagliga saker att önska sig... Jag och storebror har köpt upp oss på samtliga saker.

Duschcreme utan olja
Tvättsvamp mjuk och rivig sida
Bodylotion
arieltvättmedel - kulörtvätt
Sköljmedel
Vaniljstänger
Rieslingvin nr 5940

Spänning på jobbet!

Det har sett svart (grått?) ut i ja, hur länge är det? ett halvår? och idag vaknade dem till liv. Skärmarna sitter på jobbet och är meningen att de ska hjälpa oss med nödvändig info. Jag ser fram emot att se chefen spela bitch så att vi alla kan hjälpa till med bra lösningar :P Fatta hur roligt mitt liv är om jag ser detta som något exciting :P
Den sista bilden är på det tangentbord jag använder när jag arbetar och det streckade pappret ovan är grafer som visar hur tågen ska köras.
  
Svart och nedsläckt har det varit lääääääänge.Äntligen!Mitt tangentbord och graf.

Majbrasa+natur+skymning

Tre bilder tagna under en 10 dagars period. Natur är mäktigt. Dock inte i en kamera nära mig. 
 
Dags att grilla? Fin naturbild. Spånga by nightfall. Bortse från den fina lyktstolpen.

Min födelsedagspresent

Födelsedagspresent till Beckis från mamma via Åhléns. Jättetungt paket med hemligt svårklämt innehåll! Mycket spännande! Skynda öppna!

Mitt paket! MITT MITT MITT!
Ravage!!! Öppna! Skynda!!Slit up, skyyyyyyyyyynda!!!Okej en svart ring. Yay... eh?

nej men nu blev det lite stökigt, frågan är vem som ska städa.. Hoppas att det inte är jag...

Stökigt :(

men min present då, vad är det? Det är ju ett ....

Yay! Ett balkongbord! Precis vad jag behöver! :D

balkongbord! :D YAY!

Mitt rum på SMÅdalarö

Har nu äntligen efter två veckor tömt kameran till datorn och det är en del att uppdatera. Som tex mitt rum på Smådalarö där de serverade äcklig fisk men hade sköna solstolar.
 
Mitt rum på Smådalarö
Mitt rum på SmådalaröMitt badrum på Smådalarö

mUppsala

Jag fegade ur idag när jag satt och arbetade på (m)Uppsala. Min kollega ville skicka ett sent godståg och jag sa nej med rädlsa för att det skulle bli fel. Det är helt fel inställning.
Dock så fick jag rätt då en signal inte ville fungera som den skulle bara minuten efter beslutet men ändå känner jag mig lite lack på fegheten. Jag är våghalsig som fan annars. Muppsala är dock min svagaste länk. Det är som en spindeltråd i jämförelse med ståltråd.
Annars började dagen rätt soft, hade en extratur och använde de första två timmarna väl.

Mamma skickade sin önskelista inför nästa söndag och det är mycket saker hon vill ha och det måste vara första gången någonsin. Fast man kan ju bli lite fundersam över önskningarna, vanilj-stång, sköljmedel ....
Jag ska nog kolla på present när jag är färdig här.

maggen är borta

En av de saker jag verkligen älskar med mitt jobb är att man varje dag har chansen att lära sig något nytt eller fördjupa sin kunskap om något som man kan lite om. Fast dagens lärdom var av det lite udda slaget så jag undrar om jag kommer att komma ihåg. Det handlade om så kallade magasineringar. Att de kan försvinna och ett tåg i Märsta blev drabbat men sura inte till kära resenärer, tåget blev 1 minut sent.

Vi hade ett försenat tåg idag som vi skulle rapportera orsak till försening på och jag var helt säker på att det var vid en situation som det tydligen inte alls hade varit deltagande i. Det fanns ingen hjälp att få genom att titta på grafer eller i tidtabeller. Normalt brukar man komma ihåg saker som händer i allafall inom ramen av 30 minuter men jag var helt blank. Tilt. Eftersom jag gillar att fundera har jag använt lite tid till att fundera på detta stackars tåg men jag kommer fortfarande inte på vad det var för fel.
Tåg blir inte sju minuter bara sådär....


Duvor är evil

En mango skapade för mig dagens första problem. Var på hemköp för att köpa vitkål, makaroner, nån form av grönsak och eventuellt nått gott till mellanmål. Hemköp city är dock inte till för ensamhushåll.
De minsta blomkålshuvudet de hade var större än mitt huvud (ja ja... jätteroligt) och vitkålen fanns BARA i fotbollsstorlek. Fan jag ville ju ha en bit ungefär lika stor som min hand. 
Plockade på mig de nya vit-fiber makaronerna som en kollega pratat sig varm om och slutligen hamnade jag återigen vid grönsaksavdelningen då jag såg nån typ av gul mango. 139 kronor kilot. Då måste de vara gott...
I kassan betalade jag 123 jävla spänn och jag reagerade inte eftersom jag alltid får ett litet frånvarande uttryck i ansiktet när jag står i köer. Det är iofs inte bara uttrycket utan hela jag som försvinner.
Mangojäveln kostade 52 !!!! kronor. Kom till jobbet och skar upp en bit och det smakade sjukt äckligt. Fick lite bilder av att jag nog egentligen aldrig gillat mango när det kommer till kritan. Skänkte genast bort den och köpte de otroligt nyttiga alternativet Coca Cola i vår godisautomat. Jag njöt av varenda droppe.

Nu har nån duva orsakat elfel.  

dumma kalorier

Igår när jag kom hem började jag fylla i allt jag ätit på viktklubb. Jag var så glad att jag ätit så bra under dagen. Det var bara det att jag inte alls ätit bra under dagen, jag hade enligt vk ätit typ 500 kalorier ÖVER mitt rekommenderade intag. Jag blev lite ledsen eftersom det kände så skönt att ha kommit igång och att jag skött mig så bra.
Det kunde ju ha varit värre och det jag ätit var mat och inte godis. Idag är det torsdag och en NY dag.
Idag blir det blodpudding oavsett hur mycket kalorier det innehåller.


Perelli - Hero - Video

Charlotte Perellies låt Hero har nu äntligen kommit som video. Måste säga att jag är lite besviken. Med ett så bra dancebeat borde hon ju liksom typ DANSAT inte stått still som en staty i lite märkliga poser. Läste lite i kommentarerna och någon påpekar att det hade varit trevligt med en story, på ett sätt ja, på ett annat sätt så ska hon ju presentera sig själv som hero, stand alone.. Sen undrar jag vad de där svart-klick-på-vit-bakgrund betyder. Är det meningen att man ska pyskas att se Charlotte som vinnare? Haha.
 

dagens event

Det var lite LIGHT obehagligt på jobbet idag. Polisen ringde och berättade att det var en person i spårområdet inne i Uppsala. Det krävdes ungefär sjuk miljarder femhundra sjuttio nio samtal om detta och när dessa var gjorda ringde polisen igen och berättade att det i själva verker var i Heby (ett minisamhället utanför Uppsala) som personen befann sig. 1 000 000 579 samtal i onödan!
Självklart så slutar jag ringa på tågen inne i Uppsala eftersom det inte längre behövs utan ringer de ETT tåg som berörs. Ytterligare en gång ringer polisen och en chefsinstans över min frågar var den här människan egentligen ÄR och då lyckas de klämma ur sig att det är TVÅ stycken. :S
Alla tåg som inte fått varning :S
Hjärtat var i halsgropen och alla sånna där frågor som TÄNK OM flyger genom huvudet.
Ett typiskt tecken på hur svårt det är med information.

tiiiviii night

Jag tänker INTE avslöja nått för er som följer de som går på tv.
Australia's next top model episod 3 och Gossip girl episod 16 var dagens tv-shower som jag tittade på.
FY FAN. Jag hade aldrig trott DET om Serena. Jag som till och med funderat på att sluta titta nu MÅSTE jag ju för fan kolla vidare.  Au-ntm är ju så jävla härligt. Tjejerna svär mer än mig det känns inte så plastigt. De australiensiska teamet har tagit de bästa från amerikanska versionen och gjort det till sitt eget, lite bättre och mer spännande.


plåtnicklas!

Det blev dyrt idag. Mycket dyrt. Jag tänkte gå på Åhléns och köpa Darjeeling Limited, sen eventuellt gå på Mique och köpa de där sjukt snygga plåtburkarna som Valerie Nylin har designat.
Kom till Åhléns där jag möttes av en hylla fylld med cd-skivor med låtarna från Eurovision song contest. Det var ju bara att köpa direkt och filmen då förstås.
Sedan hamnade jag lite motvilligt på Mique i allafall även om jag sa åt mig själv att gå direkt till jobbet eftersom jag vet hur Rebecka i affärer brukar sluta. Det blev två plåtburkar. En rosa och en blå. Båda ska jag ha på jobbet, en med müsli i och den andra med makaroner och annat behövligt.
Min gula som bott på jobbet sen i december får flytta hem och kommer då att innehålla spagetti.
Såg i schemat att jag har en mycket kort dag imorgon! 1320-1915! Det är bara att tacka och ta emot!

den svåraste uppgiften..

Idag eventuellt finns det tid för mig att träna innan jobbet. Det är dock en del saker som ska klaffa och det är inte helt säkert att det kommer att gå. Det första och absolut svåraste hindret av dem alla är att jag måste gå bort från datorn och vi alla vet ju hur lätt den uppgiften är. Sen måste jag äta någon slags frukost vilket är ungefär en lika svår uppgift som att gå från datorn.
Det är inte lätt....

Jag är lite småtjurig på blogg som inte visar alla bilder som de ska! Var e min profilbild? :(


Ingen kickar fotboll som han...

Jag köpte en fanta den 22 februari i år som jag klagade hejdlöst på. Fantahat  Den ligger fortfarande kvar i kylskåpet. Varför köper man fanta när man älskar cola liksom?
Mitt skavsår är idag borta. YAY. Inget plåster på. Jippie!
Dags för sängen ska bara lyssna klart på Elias feat. Frans med Who's da man, den där Zlatansången.  
Ingen kickar fotboll som han Zlaaaatan, jag säger Zlaaaatan.
Kanske bör nämna att min Winamp är på shuffle och låten poppade upp. Minnen minnen.
Åh fy fan nu bytte den till Frank Sinatras New York New York. Fy fan ännu mer minnen.. Åh vad jag vill åka tillbaka dit och känna på pulsen.
Nej nu måste jag sova innan jag vandrar iväg på memory lane....


nedriven trafikledning

Vi hade en nedriven kontaktledning på jobbet idag. Mycket samtal men ändå väldigt många glada personer på andra sidan luren. Min namne-nästan till signaturen kämpade heroiskt och borde få otroligt många kramar och applåder. Det kändes på nått sätt väldigt enkelt och jag var så glad att jag varit info och varit med om allt de här och visste hur, var och varför på allting. Lyfte direkt luren och ringde samtliga tåg på banan och berättade den tråkiga nyheten.
RikardErikErikRikard fick all den hjälp de kunde be om men det hindrar inte tågen från att bli många minuter försenade. Men alla jobba bra idag men REER bäst förstås!  
Den som antagligen trashade ledningen kunde/borde ha berättat helt sanningsenligt för sin tkl exakt vad som hade hänt med dennes tåg och ledningen kanske hade överlevt. Någon borde helt klart ha synat banan eller att man bett tåget efter att köra långsamt som fan och kollat om det var nått speciellt. Jag är lite sugen på att skriva rapport.
 
Stackars info går verkligen på knäna. Om personen Vakant fick betalat skulle han vara rik. Jag hoppas att info får pröjs för de jobb de utför nu under denna sketna period av sjuka. Det ser bara mörkt ut. Det var i allafall ingen som ropade nedriven trafikledning :P

Dagens största drama är att min dörrplupp slutat fungera.

Nu ere klippt!

This is the new me. Jag tvättade håret och använde min hårborste (och hårfön) och kämpade hårt med att få till de jävla obefintliga lockarna i mitt hår, jag vill att håret ska vända sig utåt så att man kan åka skidor på mitt hår (eeeh) den andra sidan vägrade vända sig uttåt och jag surade till ordentligt och blev så där toksvettig igen. Jag ogillar starkt när håret lägger sig så, man ser ut som en jävla SVAMP. Beckis no fungus!
Ett tag senare klev jag utanför min ytterdörr och längtade efter någon slags hårsnodd för att få bort håret från nacken. Så kan jag inte ha det, hela sommaren kommer jag bara att vänta på att håret ska bli längre så att jag kan sätta upp det. Värdelöst.

Min kollega löste av mig och jag halvsprang till Hårimperiet och bad dem klippa mig. Fort som fan måste de gå för jag har rast, sa jag. Bra, svarade tjejen, för jag slutar när jag är färdig med dig. Both were init to win it.
Kom tillbaka och en kollega som tidigare under dagen kommenterat mitt hår såg inte ens att jag klippt mig O_o medan en annan som ja sa, look at me, see any diffrence till inte heller la märke till nått.trots att vi suttit brevid varandra en längre stund .... han var kille det kanske säger något..... 
Eftersom jag blev så nöjd med bilden så har den fått ta över platsen på presentationsbild. Nu behöver jag bara nån ny ball hårfärg att matcha mitt nya jag med.. Kan ju inte vara brownie för evigt ju! 
 

Före klippningen.Beckis i ny flashig frisyr.

arrrrrrrrgh!

Fan va sur jag är. Jag är på asdåligt humör! :E
Det gör ont i en tand, mitt hår är fult och jag har nästan gjort misstag på jobbet. Hur roligt är det? Dessutom vann jag inte på mina lotter idag. FETT SUGIT!

Nytt mål

Vid mitt förnyande av viktklubb.se igår var jag tvungen att skriva in min vikt för att kunna få ett program uträknat åt mig. Jag skrev då in den vikt jag hade när jag vägde mig för några veckor sedan på jobbets våg, som var en bra bit över 90 kilo.
Jag vill ju kunna väga mig när jag är hemma på min våg så idag tog jag det läskig steget att ställa mig på den där horribla tingest som visar den obehaglig sanningen.
Kände mig inte särskilt motiverad men va fan det är i allafall inte tresiffrigt tänkte jag och klev upp. Hjulet börjar snurra ... och stannar på.... under 90 kilo. O_O
Tystnad.
Okej. Jag hade typ räknat med runt 100 eftersom jag känner mig sjuuuuukt mycket tyngre nu än jag gjorde när jag var som tjockast förrut. Men det här är ju goda nyheter!
Om jag ska hålla mig ifrån att gå över den horribla 90 gränsen måste jag skärpa mig. Mitt mål är numera att INTE gå över den gränsen. Även om mitt mål borde vara att gå ner i vikt. Vi får se hur länge jag kan hålla mig till detta nya mål. Det lär ju bli värsta följetången om jag verkligen börjar kämpa för det här. Nu har jag ju dock skrivit om det i bloggen så nu har jag ju satt lite ord på det, samt betalat för det.

Jag skriver det igen för de som vill få lite extratid. Om man fyller i kampanjkoden TeamSportia får man två månader EXTRA på ett 6-månaders abonnemang. Det betyder att vid tecknande av ett sådant abonnemang idag så räcker det in i januari och januari är lååååååångt borta.

Viktklubb.se

förnyat medlemskap

Köpte filmen som planerat idag och skyndade mig hem. Det är sjukt sämst att vara tjock man blir svettig överallt och jag har lust att byta kläder typ en gång i timmen. Bättre blir det inte av att det är varmt ute.
Hörde två kollegor diskutera vikt idag och jag blev förbannad. Varje kommentar skar som glödheta knivar. Deras kommentarer var inte alls riktade mot mig men jag blev som sagt förbannad - på mig.
Hur i helvete kunde jag låta mig själv förfalla så som jag gjort?
Känner att jag sitter med armarna i kors för att liksom dölja den läskiga rescue ring som lagt sig runt magen. Var fan tog Rebecka vägen? Jag var ju värsta hot!
Samtidigt som en av de diskuterande kollegorna pratade om att promenera varje dag smygsurfade jag in på viktklubb.se och betalade medlemskap. Nu har jag i allafall redskapet. Med kampanjkoden TeamSportia fick jag två månader extra (på ett 6mån abonnemang). Mitt medlemskap går ut i början på januari nästa år och jag hoppas att jag är betydligt smalare än nu. Jag har varit motiverad och haft vilja under flera månader men det har liksom inte blivit något av det. Är egentligen inte särskilt redo nu heller men som sagt nu finns redskapet.
Firade detta när jag kom hem genom att äta godis *suck*
Jag tänker inte pusha mig till något som jag kanske inte klarar av, vara smalast gör en som sagt inte till världens lyckligaste, det krävs lite mer än så. Det krävs en fet plånbok som kan betala alla nya kläder :P
 
Viktklubb.se

Fisigt

Nu har jag i ungefär tre timmar suttit och fisigt! Det är som att någon blåst upp en ballong som nu pyser ut. Jag fattar inte vad det kommer ifrån för jag har inte ätit något fisbildande. Jobbigast är att mina jeans är liiiiite tighta så det liksom kommer ut där det kan. Hahaha.

töttis -_-

Gick och lade mig så tidigt att the gods of heaven antagligen var förvånade. Självklart så ska inget komma gratis och efter en timme hade jag ännu inte somnat. Sen somnade jag och vaknade vid tretiden .. sen vaknade jag igen och igen och igen och igen.
Ingen vetting anledning alls. Så istället för att vara pigg sitter jag och surar. Hur roligt är det med en sur Rebecka när man kunde haft en glad? :(
Idag efter jobbet eller kanske på rasten ska jag köpa filmen Guldkompassen. Elgiganten har filmen för 149 kronor vilket är ett mycket trevligt pris. Priset stod på deras hemsida igår så jag ska forska lite innan jag promenerar dit.

Igårkväll pratade jag en stund med Darling om att jag på många sätt mår väldigt bra just nu men att jag väger för mycket men att detta inte är något som varar för evigt. Jag känner mig inte särskilt hot just nu men jag ska försöka komma på rätt bana och komma igång med att äta rätt och motionera. Viljan och motivationen finns men ändå verkar det inte riktigt bli bra i slutändan.

skön söndag

Kom till jobbet och det var precis som jag väntat. Jag hade en extratur. Låg i soffan i köket och åt jordgubbar och hade sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt tråkigt.
Vid halv fyra, två timmar av total tristess bad jag om att få gå hem. Ingen av mina medarbetare ville ha rast och ingen var antagligen gladare än jag när jag kompade och släpptes ut i friheten.

Åkte hem till mamma där hon hade middagsbjudning för en av sina vänner, storebror och en av hans vänner. En som jag också känner via Wow. Vi satt ute hela eftermiddagen och det var så sjukt skönt. Funderade faktiskt på att ringa till jobbet och tacka. Imorgon börjar jag klockan sex och det ska bli ganska skönt att få jobba och få revansch för lördagen då det inte gick så bra.

svettångest

Shit va svettig jag är idag. Fattar inte ens varför. Klev ur duschen och fick värsta svettsvallningen. Guuuud jag är i klimakteriet redan. Dags att börja spara ännu mer i pensionsfonderna.
Idag ska jag jobba eftermiddag. Har jag tur kan jag komma iväg lite tidigt så att jag kan äta middag med mamma och storebror. Dock vill jag inte slösa med mina komptimmar nu när sommaren är på väg.
Vad ska jag äta till lunch då? :S

från smådålig till KATASTROF

Hela dagen på jobbet gick smådåligt, jag sitter väldigt sällan på sydkant och därför var det typ svårare att hålla koll på allt som skulle hända.
Dessutom började dagen med att ett långtidsarbete kommit ut under natten och informationen kring det arbetet fanns på flera olika papper (på olika ställen) och muntligt.. 
Det var även ett gäng konstiga samtal, ett om någon som sett personer i spåret som snodde koppar O_o och det var ganska svårt att hitta exakt var det var någonstans. 
Sen var det en som fick ett larm på sitt tåg och var tvungen att gå ut och känna vilket krävdes SEX samtal för att kunna få fram. Det borde inte ta så många samtal men det var de som krävdes.
Sen pajjade min dator och två pendeltåg blev lidande eftersom jag inte fick den info jag behövde för att kunna köra säkert. Jag lider med folket på linjerna söderut.

Sen skulle dagen avslutas med en event och då blev jag rätt less. 
Det började med att jag skulle göra så som jag fått LÄRA MIG att göra. Tyvärr är jag inte så allsmäktig att jag kan förutse att det kommer att bli låsningar, tyvärr, hur ball jag än tror att jag ibland är. 
Jag har inte haft några problem med den stationen förrut och när jag säger det till personen i telefonen och hoppas på lite stöd börjar den onda människan höja rösten mot mig. VARFÖR GJORDE DU SÅ!? (fett aggressivt tonfall). Åh ursäkta, men hade jag varit Saida och vetat att allt skulle låsa sig hade jag antagligen inte gjort så för att inte tala om att jag antagligen jobbat på något annat ställe. 
Värst var nog det samtal som pågick i bakgrunden där de pratades om hur inkompetenta väldigt många av oss är. Tack för den. Jag känner till få arbetsplatser där folk verkligen lägger ner hjärta och smärta för att få allt att fungera som vi gör och för en dum låsnings skull så är vi allihopa dumma i huvudet. 
 
Direkt efteråt ringde nån från högre ort för att tala om vilken idiot jag var och hur dåligt jag skötte mitt jobb.
Gud va skönt, vilket tur att han var tvungen att berätta det för mig och min chef. Det känns så mycket bättre nu. Jag har nu blivit så motiverad av detta. Känns så bra, så bra...  :(

fight mot dödsätare

Hade två framträdande mardrömmar i natt. En om dödsätarna (kända från Harry Potter) och en om en gammal klasskamrat. Mycket märkliga drömmar, den första var bara konstig, jag var Harry Potter och skulle slåss mot flera av dödsätarna med någon strategi som var den dummaste jag någonsin sett och jag fick råpisk.
Den andra drömmen var någon slags filminspelning i min lägenhet. Jag fattar inte att jag kunde godkänna det för det såg stökigare ut än någonsin. Min gamla klasskamrat skulle vara någon slags assistent och eftersom hon var dum i huvudet ville jag inte ha henne där. Sen vaknade jag helt febrig och svettig.

skär du ägg med kniv?

I Expressen kan man idag läsa om onödiga prylar. De har gjorts en omröstning över de mest värdelösa prylarna.
På 16:e plats kommer äggskivare. Det förstår inte jag. O_o
Jag har en och använder den till att skära både de ena och de andra. Finns det någon därute i verkligheten som står och skär upp ägg med kniv????
Jag undrar varför folk tycker att den är värdelös. Mer äggskäare åt folket!
 
Egg cutter

duschdraperidrama

Jag är arg på mitt duschdraperi!
Jag står och duschar helt oskyldigt och helt plötsligt så smetar sig draperiet fast längs ena sidan. Jag blev jätterädd och tänkte på alla de där "oskydlig kvinna i duschen blir mördad av galet psyko" samtidigt som jag slet upp draperiet.
Det var naturligtvis ingen mördare där, däremot eftersom jag hade duschen igång blir det ungefär 10 liter vatten på golvet som jag måste städa upp. Mycket irriterande.

fredagsräkning

Fick ett påminnelse e-mail om mitt webhotell imorse. Jag betalade min årsprenumeration förra månaden och blev lite orolig att något blivit fel. Skrev direkt till företaget som svarade snabbt att det var betalat och att det blivit något fel. Det är ändå känslan av shit-va-fan-är-det-här till åh-va-skönt som jag inte gillar. Jag tycker att jag har sjukt bra koll på min ekonomi även om jag lever som värsta slösan och då vill man inte ha några surprice räkningar som dyker upp mitt på en fredag då man ska förbereda sig inför skoskav och förlängda armar av shoppingpåsar.

Helt plötsligt har jag 760 kronor över (som jag iofs hade innan) som jag nu måste spendera :P
Vad kan jag behöva?

recension: Iron Man

Eh jag glömde ju skriva vad jag tyckte om filmen. Iron man alltså. Hade inte läst någon recension innan och visste egentligen ingenting om filmen. Jag har inte läst någon serietidning om/med honom och hade egentligen inte hört talats om honom så jag hade ingen uppfattning. Fan va skönt det var!

Första timmen får man en presentation av Tony Stark's liv och leverna samtidigt som han blir tillfångatagen i Afghanistan. Han bygger sin iron man, rymmer och sen vore det najs om filmen tagit slut. 
När han kommer tillbaka till Amerika finns det liksom inte någon superskurk att slåss mot och jag funderade på vad han skulle göra, rädda kvinnor från att våldtas? stoppa bankrån? leva som spiderman?.
Inget utav detta utan det är ett så ädelt skäl som att förstöra de vapen han själv hjälpt till att bygga. 
Filmen är fylld av lite rappa kommentarer och en del roliga scener som mest passar tonårskillar men jag var idag lättroad och skrattade med. Det är enkla poänger men jag sväljer sådant med hull och hår och har man en bra publik som tycker att sånt är roligt kan man få roliga timmen gånger två. 
Soundtracket var inte lika gripande som Transformers och jag hade önskat mig mer av de som faktiskt är bra. 
För oss tjejer hade det varit najs att få se Downey jr betydligt mer naken. 

Filmen får ändå 4 köttbullar eftersom jag är lättroad och att uppföljaren (för det blir det väl en?) kommer att vara sååå mycket bättre. :P
 

Iron Man x2

Vaknade klockan tio, gick upp och åt frukost och pillade. Läste även klart en bok jag läst ungefär en miljon gånger men kommer att plocka upp igen nu när den är slut. Kan man ringa till en författare och be om en lifetime support av sin favvobok?

Smsade till en kollega som för dagen var ledig och vi valde att gå på iron man. Precis när jag köpt biljetter och var nöjd med det kom Äl upp på msn och frågade om vi skulle gå på iron man. Shit tänkte jag.
Fast som alltid med storfilmer så kan man gå två gånger om det inte är alltför dåligt.
Så idag har Rebecka sett Iron man två gånger.

Jag är ju moralpredikare lite då och då (läs: alltid) och extremt ofta mot Hollywoodkändisar som tex Robert Downey Jr som spenderade större delen av 90-talet i rännstenar, barer, rehab och fängelser men som numera verkar rätt städad. Jag kan liksom inte bestämma mig om jag tycker att han är rykande grymt sexig eller avdankad.
Guuuud vilka stora världsproblem. Anledningen till min tveksamhet är att det inte verkar spela nån roll vad man gör i Hwood man visas upp i allafall. Vilket indirekt för mig betyder att de stöder de leverne som lagar, regler och samhället kämpar emot. Jag är dock inte lagen och är inte rätt person att döma.
 


fetisch

Jag har hittat min fetisch. När jag kollat på Traderas 379 objekt var Dennis sjukligt trött på mig och mitt "åååååh va gullig!" Det är så fjantigt att det inte ens lämpar sig i tryck, dessutom vågar jag inte stå för det heller. Jag är glad att det visat sig att det inte är tåg vilket jag trott ett bra tag. Men jag har aldrig känt mig hemma på postvagnen och åkta tåg är bara roligt fram och tillbaka in till stan, längre sträckor är bara jobbigt.
Dags för sängen!


hits